Razumljivo je, da tehnična obdelava podraži preparate. Od tod tudi dejstvo, da so preparati z najnižjo biološko vrednostjo najdražji, medtem ko so najcenejši povsem nespremenjeni naravni proizvodi, ki so uvrščeni v najvišjo kategorijo biološke vrednosti. To dejstvo je potrebno posebej naglasiti, kajti pogosto je slišati napačna mnenja, da je polnovredna zdrava hrana dražja kot običajna denaturirana civilizacijska hrana. Enostavno ekonomsko razmišljanje pove, da mora biti snov, izdelana s predelavo vedno dražja, kot osnovna surovina. Saj pri predelavi nastanejo stroški izgradnje tovarne, izplačati je treba plače, zraven je treba prišteti še transportne stroške, zaslužke tovarnarjev ter trgovcev na veliko in malo. Samo z reklamo, ki jo končno tudi mora plačati potrošnik, je to dejstvo tako spretno prikrito, da se ga ljudje niti ne zavedajo.
Vsekakor je mogoče pripraviti cenejšo polnovredno hrano, bogato z vitalnimi snovmi.
Dodaj komentar