• Plodovi podeželja
  • Plodovi podeželja
  • Sončna tržnica
  • Sončna tržnica
V naravnem okolju med prijaznimi ljudmi

Pohodništvo je vse bolj priljubljena oblika preživljanja prostega časa. Vabimo vas v Spodnje Podravje, kjer vam nudimo odlične pogoje za pohodniški turizem. Pričakuje vas mreža dobro označenih pohodniških poti. Gričevnata pokrajina Slovenskih goric in Haloz, ki se iz ravninskega dviga proti sredogorski Donački gori, nudi prijetno hojo po neokrnjenem okolju. Na vsakem koraku srečujemo bogato naravno in kulturno dediščino. Pokrajini dajejo pečat prijazni ljudje in pestra kulinarika z vrhunskimi vini, Poskusite meso iz tünke, prleško ali haloško gibanico… Pri številnih jedeh je nepogrešljivo pristno štajersko bučno olje. 

Med spoznavanjem lepot pokrajine vas prijazno pričakujejo dobre gostilne, turistične kmetije in vinotoči. Ob ptujskih hotelih (Grand hotel Primus v Termah, Park hotel in hotel Mitra) je vse več zasebnih ponudnikov prenočišč, kjer si boste odpočili telo in duha.

Ne odlašajte, temveč se podajte po novih pohodniških poteh v Spodnjem Podravju, kjer vas vse leto pričakujemo z odprtim srcem in prijazno besedo.

Avtorji vodnika

Več informacij o poteh

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Četrtek, 22. februar 2024    18:59:44

PRIJAVA

Prijava

Prijava

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomni si me

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
Kaj so piškotki