• Plodovi podeželja
  • Plodovi podeželja
  • Sončna tržnica
  • Sončna tržnica

organizira Društvo tehnike Slovenije v sodelovanju s Kmetijskim inštitutom Slovenije

 14. junija 2014 ob 11.uri v Jablah pri Mengšu
(12 km od Ljubljane v smeri proti aerodrom Brnik)

Srecanje JABLE stara mehaniz mSlika 1.: Utrinek iz lanskega srečanje na atraktivni lokaciji ob renesančnem gradu Jable (zgrajen 1530) - Vabilo

Srečanje se je od skromnih začetkov v letu 1997 razvilo, tako da je število in vrsta eksponatov, ki jih ljubitelji pripeljejo na kraj srečanja vsako leto večje in popolnejše, eksponati so obnovljeni bolj izvirno, kar pomeni, da se izpopolnjuje tudi znanje in veča zavest ljubiteljev stare kulturne dediščine.

Stara kmetijska tehnika bo predstavljena v delovanju (stari traktorji v vožnji in delovanju, stacionarni kmetijski motorji, mlačev z mlatilnico, različni vprežni priključki, različni kmetijski stroji in naprave itn.).

Za stare traktorje (oldtimer-je) in traktorske priključke se štejejo stroji, ki so starejši od 30 let. Vsi udeleženci s stroji, priključki ali napravami itn. bodo dobili priznanje – spominsko tablico za sodelovanje na srečanju. Komisija, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki s tega področja, bo na srečanju tudi ocenila najbolj ohranjene ali restavrirane primerke starih strojev (velja samo za stroje, ki so posebej prijavljeni za ocenjevanje). Organizirano bo tudi tekmovanje v spretnostni vožnji s traktorjem starodobnikom in dvoosno prikolico in nekatere druge zabavne igre. Najlepše ohranjeni in avtentično restavrirani primerki strojev bodo tudi nagrajeni.

Srečanje bo tudi priložnost, da se ljubitelji stare kmetijske tehnike in zgodovine kmetijske tehnike spoznajo med seboj, izmenjajo informacije s tega področja in dogovorijo o naslednjih aktivnostih. Predvidena je tudi predstavitev drugih starodobnih vozil – oldtimerjev (avti, motocikli itd.). Za njih je tudi predvidena krajša spominska vožnja. 

Celotno vabilo s prijavnico je dostopno na spletni strani www.dkts.si. Dodatne informacije in telefonske prijave pa so možne do 12. junija na sedežu Društva kmetijske tehnike Slovenije, Hacquetova 17, 1000 Ljubljana, tel.: (01) 280 52 62, fax.: (01) 280 52 55, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Prijaviti se pa je možno tudi neposredno na srečanju! Vstop za obiskovalce – gledalce je brezplačen. Vabljeni!

3. junij 2014

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Četrtek, 22. februar 2024    19:38:50

PRIJAVA

Prijava

Prijava

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomni si me

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
Kaj so piškotki