nem.: Grünkern
Je nezrela žetev pire, ki je neposredno za tem spražena.
Po sušenju ali darenju (način po engl. Corn Drying Kiln-u) se drži brez da bi plesnel.
PRIPRAVA:
NAMAKANJE: grinkern je potrebno namakati 8 ur in z isto vodo skuhati. Razmerje: 2 skodelici pšenice in 4 skodelic vode.
KUHANJE: začnemo z močno temperaturo da začne vreti in potem znižamo. Ko ugasnemo štedilnik, še pustimo pokrito v vroči vodi na štedilniku.
POSEBNOSTI: Če damo sol in začimbe bolj proti koncu, bodo zrna bolj mehka. Pri uporabi debelo mlete moke ali zdroba, je treba dati 1/10 več vode. Pod grinkernom razumemo nezrelo žetev pire, ki jo pražimo pri 120 stopinj C, s tem dobi tudi intenzivnejši okus
UPORABA: Ker se beljakovine z darenjem poškodujejo, moka iz grinkerna ni primerna za peko. Uporablja se za juhe in bratlinge.
Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov. | |
Sprejemam piškotke. Potrditev |