• Plodovi podeželja
  • Plodovi podeželja
  • Sončna tržnica
  • Sončna tržnica
50 g ržene polnovredne moke zmešamo z 1 dl tople vode (37°C),
dodamo žlico kislega mleka in
žlico medu.

Moko damo v posodo in pokrijemo s platneno krpo. Posodo pustimo na sobni temperaturi 2 dni.

Tretji dan dodamo še 150 g ržene polnovredne moke in 1,5 dl tople vode. Četrti dan uporabimo kisli nastavek za peko.

Kvasni nastavek dodamo v pripravljeno moko ( zadošča za približno 8 kg moke) in zamesimo testo. Testo pustimo vzhajat, po koncu vzhajanja izoblikujemo hlebčke in jih damo peči v pripravljeno vročo peč. Droži lahko ostanejo več dni v hladilniku in jih sproti uporabljamo za peko kruha.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Četrtek, 25. april 2024    03:55:26

PRIJAVA

Prijava

Prijava

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomni si me

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
Kaj so piškotki