• Plodovi podeželja
  • Plodovi podeželja
  • Sončna tržnica
  • Sončna tržnica

lat.: Triticum turgidum polonicum

Kamut je stara vrsta pšenice.


VSEBUJE: vsebuje gluten, pa tudi več beljakovin, cinka, magnezija, vitamina E (alfa 2, beta tokoferol, delta in druge tokole), aminokislin in nenasičenih maščobnih kislin, kot ostalo žito. Pravtako vsebuje več selena, ki kot antioksidant preprečuje raka in povečuje imunsko odpornost. Vsebuje tudi vit. B1, 2, 6, niacin, pantotensko in folno kislino. Zato spada pod visoko energetsko prehrano.

 


UPORABA: če je kdo občutljiv na pšenico, lahko poskusi s kamutom, to ne velja za tiste, ki imajo celiakijo. Že 200 gramov zaužite kamutove moke zadostuje dnevni potrebi po selenu.

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Četrtek, 25. april 2024    12:36:16

PRIJAVA

Prijava

Prijava

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomni si me

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
Kaj so piškotki